Deserturi

Deserturi

Pandișpan cu aromă intensă de lămâie și glazură albă

+2 click pentru
galerie

- ingrediente -

 Simplu de preparat și foarte plăcut aromat, acest Pandișpan cu aromă intensă de lămâie și glazură albă, poate cuceri instant, orice invitat.

  • Pentru blat de pandișpan
  • 8 ouă
  • 8 linguri unt topit
  • 8 linguri zahăr
  • 8 linguri făină
  • 2-3 linguri apă rece
  • 1 varf cutit sare
  • 1 plic praf de copt
  • zeama și coaja rasă de la o lămâie
  • Pentru glazura:
  • 200 g zahăr pudră
  • zeama de la o lămâie
  • dulceață de cireșe sau vișine

- mod de preparare -

 Pentru prepararea blatului de pandișpan cu aromă intensă de lămâie, se prepară un sirop din zahăr cu apă și coaja rasă de lămâie și se toarnă în fir subțire peste albușurile bătute spumă cu un praf de sare, mixând energic până la omogenizare.
Gălbenușurile se freaca cu putina sare, apoi cu untul topit și temperat și cu zeama de lămâie.
Se încorporează bezeaua de albușuri în compoziția de gălbenușuri, apoi se adaugă, treptat, făina cernută cu praful de copt.
Se tapetează o tavă de 24/36 cm cu hârtie de copt, se întinde blatul de pandișpan cu aromă intensă de lămâie în ea și se coace pentru 25 de minute la 180 de grade.
Pentru glazura albă incing, se freacă zahărul pudră cu sucul de lămaie până capătă consistență.
Se toarna imediat peste suprafața pandișpanului ușor temperat.

Porționăm deliciosul Pandișpan cu aromă intensă de lămâie și glazură albă și îl decorăm cu puțină dulceață.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe