Deserturi

Deserturi

Pandișpan cu cacao și cremă de ciocolată cu frișcă

- ingrediente -

 Simplu de preparat și foarte apreciat acest pandișpan cu cacao și cremă de ciocolată cu frișcă!

  • Pentru blat:
  • 6 ouă
  • 150 g zahăr
  • 125 g făină
  • 25 g cacao
  • 1 praf sare
  • 2 lingurițe esență de ciocolată
  • Pentru cremă și decor:
  • 250 g ciocolată 
  • 500 ml frișcă lichidă
  • 50 g unt

- mod de preparare -

 Pentru blat, se bat albușurile spumă, cu un praf de sare, se adaugă zaharul și se bat în continuare, până se obține o bezea tare.

Se adaugă, unul câte unul, gălbenușurile și se omogenizează compoziția

Se cerne făina împreună cu cacaua și se încorporează, treptat, în compoziție, apoi se adaugă și esența.

Compoziția se întinde în tava tapetată cu hartie de copt și se coace pentru 35 de minute, la 180 de grade.

Pentru cremă se topește ciocolata cu untul în 100 ml frișcă încălzită, apoi se dă la rece.

Separat, se mixează restul de frișcă.

Ciocolata răcită se amestecă cu jumătate din frișca bătută și se întinde peste pandișpanul răcit și însiropat( opțional).

Cu restul de frișcă se decorează porșiile de prăjitură și se toarnă topping de ciocolată deasupra, în fir subțire.

Se dă la rece pentru o oră, apoi se poate porționa și servi.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest