Deserturi

Deserturi

Panna cotta cu zmeura

- ingrediente -

  •  300 ml lapte
  • 500 ml frisca lichida
  • 200 g zahar
  • vanilie
  • 250 g zmeura
  • 20 g gelatină
  • un praf de sare

- mod de preparare -

 Se pune pe foc zmeura cu 100 g zahăr, amestecând continuu până se dizolvă zahărul, iar zmeura lasă suficient sirop.
Se trece apoi prin sită obținând un sos fin.
Se incălzește laptele împreună cu frișca și 100 g zahăr, dar fără să atingă punctul de fierbere.
Se hidratează gelatina în apă cât să fie acoperită, apoi se dizolvă la bain marie și se adaugă peste amestecul de lapte și frișcă lichidă.
Imediat se adaugă și sosul de zmeurăși un praf de sare, se omogenizează amestecul și se toarnă în boluri care se dau la frigider pentru câteva ore, apoi se răstoarnă pe platouri,
Sepoate servi simplă, sau cu frișcă.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest