Deserturi

Deserturi

Pateuri cu gem de caise

- ingrediente -

  •  800 g aluat de foietaj
  • 450 g gem de caise
  • zahăr pentru pudrat
  • 1 gălbenuș de ou

- mod de preparare -

 Se întinde aluatul de foietaj și se taie în câte două dreptunghiuri mari, pe lungime.

Tot pe lungime se ung dreptunghiurile de aluat cu gem de caise, doar la unul din capete, apoi se rulează.

Se taie rulourile în bucăți mai mici care se crestează ușor și se ung cu gălbenuș de ou, apoi se presară zahăr cristalizat.

Se așază în tava tapetată cu hârtie de copt și se coc pentru 25-30 de minute la 180 de grade.

Să vă fie de folos!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest