Deserturi

Deserturi

Pateuri cu zmeură

- ingrediente -

Pateuri cu zmeură, simple, delicioase, perfecte pentru a satisface pofta de desert, dar și mai sănătoase, cu aluat de pateuri preparat în casă.

  •  Aluat pentru pateuri:
  • 300 ml apă rece
  • 150 ml ulei
  • un praf de sare
  • 5 g drojdie uscată
  • 550-600 g făină
  • 1 ou
  • Pentru uns:
  • 50 g făină
  • 100 gr unt moale
  • Pentru umplut:
  • 1 kg zmeură
  • 200 gr zahăr
  • 2 linguri de amidon
  • câteva frunze de mentă

- mod de preparare -

Pentru aluat de pateuri, se amestecă într-un vas, drojdia cu făina.
În alt vas, se amestecă apa cu uleiul și sarea.
Peste amestecul de făină cu drojdie, se adaugă, 1 ou și, treptat, amestecul lichid și se frământă un aluat ușor ferm.
Aluatul se întinde într-o foaie cât de subțire, se unge cu ulei și se presară făină deasupra.
Se rulează și se înfășoară în folie alimentară.
Se dă la rece pentru 30 de minute.

Vedeți și: Rețeta de Prăjituri cu cremă de mascarpone și zmeură

Pentru umplutură, se pune într-un vas, la foc mic, zmeura cu zahărul și se amestecă până la topit-rea zahărului. Se lasă la răcit și se adaugă câteva frunze de mentă și amidonul.

Vedeți și:Rețeta de Tartă cu zmeură și mentă

Se întinde aluatul în două foi, pe masa înfăinată. o foaie se taie în romburi, iar cealaltă foaie se decupează sub formă de grilaj, care se taie tot în romburi. Peste romburile întregi de aluat se pune câte o lingură de zmeură și se acoperă cu romburile sub formă de grilaj. Se presează bine marginile să se lipească și se transferă pateurile cu zmeură într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coc la 180 de grade pentru 30-35 de minute.

Spor și poftă bună!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe