Deserturi

Deserturi

Plăcintă cu brânză și stafide, un desert simplu și foarte îndrăgit

+2 click pentru
galerie

- ingrediente -

 Pe cât de simplă este acestă plăcintă cu brânză și stafide, pe atât este de gustoasă și îndrăgită.

  • 800 g aluat de foietaj
  • 600 g brânză de vaci, proaspătă
  • 150 g brânză telemea, ușor sărată
  • 3 ouă
  • 1-2 linguri griș
  • 50 g stafide
  • 150 g zahăr
  • coajă rasă de lămâie
  • 2-3 lingurițe esență de vanilie

- mod de preparare -

 Aluatul de foietaj se lasă la dezghețat, la temperatura camerei.

Stafidele se vor hidrata în apă călduță, după ce au fost bine clătite.

Se amestecă brânzeturile bine sfărâmate, într-un vas, se adaugă zahărul, esența, coaja de lămâie și se omogenizează compoziția.

Se încorporează ouăle, apoi, în funcție de cât de suculentă este compoziția, se adaugă griș, 1-2 linguri.

Se adaugă stafidele bine scurse și din nou se omogenizează compoziția.

Se unge tava cu puțin unt, se tapetează cu făină și se așază prima foaie de aluat în ea.

Peste aceasta se întinde crema de brânză și se acoperă cu a doua foaie de aluat.

Plăcintă cu brânză și stafide se coace pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.

Se lasă să se tempereze, se pudrează cu zahăr, se porționează și se servește cu mare poftă, alături de cei dragi.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest