- ingrediente -
Plăcintele sunt de cele mai multe ori, alegerea perfectă pentru un desert de casă, cu care ne răsfățăm în weekend, iar această rețetaă de Plăcintă cu iaurt și urdă, este aâat de gustoasă, cremoasă și ușor de preparat, că te îndrăgostești instant de ea.
Ce ne trebuie pentru Rețeta de Plăcintă cu iaurt și urdă:
- 1 pachet foi de plăcintă( 12 foi)
- 125 gr unt topit
- 6 ouă
- 500 gr urdă
- 500 gr iaurt grecesc
- 150 gr zahăr
- 30 gr zahăr vanilinat
- coaja de la 1 lămâie bio
- 200 gr merișoare confiate
- 1/4 linguriță sare
- zahăr pudră pentru decor
- mod de preparare -
Iată pașii de urmat pentru a prepara delicioasa plăcintă cu iaurt și urdă:
Scoatem foile de plăcintă din pachet și le lăsăm la temperatura camerei să se dezghețe.
Între timp, ne ocupăm de restul ingredientelor, pentru umplutură. Hidratăm merișoarele în puțină apă călduță, amestecăm ouăle cu un praf de sare, apoi cu zahăr, zahăr vanilinat, coaja de lămâie răzuită fin, amestecăm urda cu iaurtul. Apoi unim cele două amestecuri de ingrediente și adăugăm merișoarele bine scurse. Topim untul și îl lăsăm la temperat.
Mai puteți opta și pentru: Rețetă tradițională de brânzoaice moldovenești
Când avem foile de plăcintă dezgețate și compoziția de iaurt cu brânză pregătită, pornim cuptorul la 180 de grade.
Luăm o tavă cam de dimensiunea foilor de plăcintă și așezăm în hârtie de copt, sau o ungem cu unt topit.
Așezăm prima foaie de plăcintă în tavă și, cu ajutorul unei pensule de patiserie, o ungem cu unt topit.
Așezăm peste foaia de plăcintă unsă a doua foaie de plăcintă, o ungem din nou cu unt și repetăm procedeul formând un strat de 4 foi. Ultima foaie o lăsăm neunsă și întindem peste ea 1/3 din compoziția de urdă cu iaurt și ouă.
Așezăm peste umplutură alt strat de foi de plăcintă, unse între ele cu unt topit, întindem iar 1/3 din compoziția de umplutură, apoi al treilea strat de foi și la final, ultima parte din compoziția de urdă cu iaurt și ouă.
Citește și: Rețeta de Plăcintă cu brânză și vișine din compot
Dăm tava cu plăcinta cu iaurt și urdă la cuptor, pentru 40 de minute, la 180 de grade, sau până este bine rumenită la suprafață.
O lăsăm să se tempereze, o pudrăm cu zahăr cu aromă de vanilie, apoi o secționăm și o servim alături de cei dragi.
Poftă bună!
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.