Deserturi

Deserturi

Plăcintă rulată cu brânză și stafide

- ingrediente -

 Plăcintă rulată cu brânză și stafide, un desert ușor, pe placul tuturor.

  • Pentru aluat fraged de plăcintă:
  • 500 gr făină
  • 1 ou
  • 200 gr unt
  • 200 gr iaurt
  • 100 gr zahăr
  • 1 plic praf de copt
  • esența de vanilie
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutura de brânză:
  • 150 g brânză sărată
  • 750 gr brânză proaspătă, de vaci
  • 2 ouă + 1 albuș
  • 100 g stafide 
  • 25 g unt
  • 1-2 linguri smântână
  • 1 gălbenuș + 1/2 linguriță lapte, pentru uns

- mod de preparare -

 Pentru pregătirea aluatului fraged de plăcintă cu brânză și stafide, untul moale se mixează cu zahărul până devine spumos. Se adaugă oul, un praf de sare, iaurtul și făina cernută cu praful de copt. Se frământă un aluat destul de ferm care se acoperă cu folie și se dă la rece până pregătim umplutura.

Pentru umplutura de brânză cu stafide, se amestecă brânzeturile cu smântâna, untul moale și ouăle și se adaugă stafidele hidratate în apă călduță.

Aluatul se întinde într-o foaie sub.ire, se întinde crema de brânză peste el și se rulează. Se taie rondele de 3-4 cm grosime și se așază în tava tapetatî cu hârtie de copt, cu decupajul în sus.

Se ung deasupra cu gălbenuș de ou amestecat cu lapte și se coc la 180 de grade, pentru 35-40 de minute, în cuptorul preîncălzit.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe