Deserturi

Deserturi

Prăjitura Balerina, bună de te lingi pe degete!

- ingrediente -

  •  Pentru blat:
  • 5 albușuri
  • 275 g zahăr
  • un praf sare
  • Cremă de ciocolată:
  • 250 g mascarpone
  • 250 g cremă tartinabilă de ciocolată
  • Crema de brânză:
  • 250g cremă de brânză tartinabilă
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahăr 
  • coajă rasă de lămâie
  • esență de rom
  • Bezea arsă:
  • 3 albușuri
  • 150 g zahăr
  • 50 ml apă
  • Decor:
  • 1kg zmeură
  • 1 lingură zahăr
  • frunze de lămâiță

- mod de preparare -

 Pentru blatul de bezea, se bat albușurile spumă, cu un praf de sare, apoi se adaugă, treptat, zahărul și se bat în continuare, până se obține o bezea fermă.

Se întinde bezeaua în tava aragazului, pe hârtie de copt și se coace pentru 12 minute la 180 de grade, apoi se reduce temperatura la 140 de grade, pentru încă 20 de minute.

Se scoate apoi bezeaua din cuptor, se lasă puțin să se tempereze, se răstoarnă peste o hârtie de copt curată și se îndepărtează, cu grijă, hârtia pe care a fost coaptă.

Se amestecă mascarponele cu crema de ciocolată și se întinde peste bezea, apoi se dă la frigider pentru câteva minute, să se întărească ușor crema.

Se amestecă 250 g mascarpone cu 150 g zahăr, apoi se adaugă crema de brânză tartinabilă, coajă rasă de lămâie și esență de rom, după gust și se omogenizează.

Se scoate bezeaua din frigider, se întinde crema de brânzeturi peste cea de ciocolată și se rulează imediat, împreună cu hârtia de copt.

Se dă rulada din nou la frigider, împachetată în hârtia de copt, pentru câteva ore.

Între timp, se prepară o altă bezea.

Se pune apa cu zahărul pe foc și se fierb până rezultă un sirop bine legat, apoi se toarnă fierbinte, în fir subțire, peste albusurile bătute spumă cu un praf de sare.

Se mixează energic, până se obține o bezea fermă.

Se scoate rulada din frigider și se îmbracă in bezeaua fiartă, apoi cu ajutorul unui arzător se colorează bezeaua uniform.

Se ornează cu frunze de lămâiță și multă zmeură.

Din 500 g zmeură și o lingură de zahăr se prepară un topping cu care se servește rulada.

Va rezulta o ruladă fină și delicată ca o balerină.

Să vă fie de folos!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe