Deserturi

Deserturi

Prajitura Bounty, un deliciu cu mult cocos și ciocolată

- ingrediente -

 Simplu se preparat, cu blat de cacao, cremă de griș cu mult cocos și glazură de ciocolată, prăjitura Bounty va fi foarte apreciată de cei ce o vor savura.

  • Pentru blat:
  • 6 ouă
  • 200 gr unt
  • 150 gr zahăr
  • 3 linguri cacao
  • 6 linguri lapte
  • 400 gr făină
  • 1 plic praf de copt cu șofran
  • 1 vârf linguriță sare
  • Sirop:
  • 3 linguri zahăr
  • 200 ml lapte
  • Cremă:
  • 750 ml lapte
  • 8 linguri griș
  • 2 lingurițe esență de lămâie
  • 150 gr zahăr
  • 200 gr unt
  • 150 gr nucă de cocos
  • 1 vârf linguriță sare
  • Glazură:
  • 200 gr ciocolată neagră
  • 100 ml frișcă lichidă
  • 50 gr ciocolată albă
  • 2 linguri frișcă lichidă

- mod de preparare -

 Pentru blat, mixam bine untul cu zahărul și puțină sarepana devine cremos, apoi adăugăm ouăle unul câte unul, mixând în continuare și diluăm cu laptele.
Cernem făina împreună cu cacaua și praful de copt și le adăugăm treptat în compoziția de mai sus.
Tapetam tava cu hârtie de copt, adăugăm compoziția pentru blat, o nivelăm cu o spatulă și dăm tavă la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade, sau până când trece testul cu scobitoarea.
Lăsăm apoi blatul să se răcească.
Pentru sirop, punem zahărul într-un vas înalt, la caramelizat, amestecând continuu pentru a nu se arde și deveni amărui, apoi îl diluăm treptat cu lapte fierbinte.
Lăsăm siropul pe foc până se topește tot zahărul.
Apoi, turnăm siropul fierbinte peste blatul răcit, în strat uniform.
Pentru cremă, amestecăm într-un vas, grișul cu laptele, zahărul, puțină sare și punem vasul la foc mediu, amestecând continuu în el până când se va îngroșa crema ca o budincă.
Dăm vasul deoparte de pe foc și încorporăm în crema fierbinte, untul tăiat bucățele și esența de lămâie, apoi adăugăm nuca de cocos.
Turnăm crrema fierbinte peste blat și o nivelăm uniform.
Dăm prăjitură la rece pentru 30 de minute până când se va întări bine crema, apoi o vom glazura.
Pentru glazură, punem într-un vas pe baie de aburi ciocolata neagră mărunțită și frișca lichidă, aferentă, iar în alt vas ciocolată albă și frișcă lichidă.
Când se lichefiază ciocolata neagră, o turnam peste crema de cocos, o nivelăm bine, apoi trasăm câteva dungi de ciocolată albă pe lățimea prăjiturii și cu vârful cuțitului, trasăm niște linii pe lungimea prăjiturii.
Dăm din nou prăjitura la rece 15-20 de minute până se întărește glazură, apoi o putem porționa.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest