Deserturi

Deserturi

Prăjitură cu aluat fraged, cremă de brânză și multă zmeură

- ingrediente -

Să profităm de gustul delicios și aroma plăcută a zmeurei, preparând o minunată  Prăjitură cu aluat fraged, cremă de brânză și multă zmeură!

Asemănătoare este și Prăjitura cu aluat fraged, brânză de vaci și zmeură, dar delicios este și acest Pandișpan pufos și aromat, cu zmeură asortat.

  •  Pentru aluat fraged:
  • 300-350 g făină
  • 125 g unt
  • 175 g zahăr brun
  • 1 ou
  • 1/2 plic praf de copt
  • scorțișoară
  • sare
  • Pentru umplutură:
  • 1 kg brânză quark
  • 5 ouă
  • 250 g zahăr
  • 200 g unt
  • sare
  • 500 g zmeură pentru decor

- mod de preparare -

 Pentru aluat fraged, se amestecă bine toate ingredientele și se formează un aluat care se întinde într-o tavă de aragaz, tapetata cu hârtie de copt.
Pentru umplutură, se separă albușurile de gălbenușuri și se adaugă câte puțină sare peste ele.
Gălbenușurile se freacă bine cu sare și zahăr, apoi se adaugă untul topit și brânza și se omogenizează bine compoziția.
Albușurile se bat spumă cu un praf de sare și se adaugă, treptat, peste crema de brânză.
Compoziția se întinde peste blatul din tavă și se coace prăjitura pentru 30 de minute la 180 de grade.
Se lasă apoi la temperat și se da la frigider cel puțin 30 de minute, după care se decorează cu multă zmeură.
Se poate adaugă peste zmeură și puțin jeleu tot de zmeură, sau caramel.
Să va fie de folos!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe