Deserturi

Deserturi

Prăjitura cu aluat fraged, dulceață de vișine și crumble

- ingrediente -

 Ușor crocantă, dar și nisipoasă, prăjitura cu aluat fraged, dulceață de vișine și crumble va îcânta orice gospodină, mai ales prin simplitatea sa!

  • Pentru aluat:
  • 2 gălbenușuri
  • 150 g unt( 82%)
  • 250 g iaurt
  • 100 g zahăr
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • 1 linguriță bicarbonat
  • 450-500 g făină
  • un praf sare
  • Pentru crumble:
  • 100 g unt
  • 150 g făină
  • 50 g zahăr

- mod de preparare -

 Pentru aluat, se freacă untul moale cu zahărul, se adaugă gălbenușurile, un praf de sare și se omogenizează.
Se adaugă iaurtul în care se dizolvă bicarbonatul, apoi esența, făina rezultând un aluat nelipicios, și ușor moale.
Se dă aluatul la rece pentru 15-20 de minute, acoperit cu folie, apoi se întinde într-o tavă de 22/34 cm, tapetată cu hârtie de copt, sau unsă și pudrată cu făină.
Se întinde peste aluat, gemul amestecat cu albușurile bătute spumă.
Pentru crumble se amestecă untul rece, tăiat în cuburi, cu zahărul și făina.
Va rezulta un aluat nisipos care se presară deasupra gemului.
Prăjitura cu aluat fraged, brânză și crumble se coace pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.
Se servește pudrată cu zahăr, sau cu o cupă de frișcă, pudrată cu cacao.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest