Deserturi

Deserturi

Prăjitura cu aluat fraged și cremă de mere cu frișcă

- ingrediente -

Prăjitura cu aluat fraged și cremă de mere cu frișcă, se prepară destul de rapid și va fi cu siguranță pe placul multora.

  • Pentru aluat fraged:
  • 500-550 g făină
  • 125 g unt
  • 100 g zahăr 
  • 2 ouă
  • 125 g iaurt
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 vârf de cuțit cu bicarbonat de sodiu
  • sare
  • Pentru compoziția de mere:
  • 1kg mere rase
  • 125 g ahăr
  • 2 linguriâe scorțișoară
  • 50 g unt
  • 1-2 linguri griș
  • pentru decor:
  • 200 g frișcă
  • ornamente de zahăr multicolore

- mod de preparare -

 Pentru a pregăti aluat fraged, se amestecă untul moale cu zahărul, apoi se adaugă ouălefrecate cu puțină sare,  iaurtul și la final, se încorporează făina cernută cu praful de copt și bicarbonatul.

Va rezulta un aluat ferm care se lasă la odihnit 20-30 de minute, la rece, acoperit cu folie alimentară. Apoi se întinde într-o tavă de 24/36 cm, unsă cu ulei și tapetată cu făină. Se înțeapă din loc în loc și se coace la 180 de grade, pentru 15-20 de minute, în cuptorul preîncălzit.

Pentru umplutura de mere, se carmelizează zahărul împreună cu untul, apoi se adaugă merele rase și se amestecă până se formează sirop. Se adaugă grișul, în funcție de siropul format și se mai lasă pe foc 5-6 minute. Se adaugă și scorțișoara. Se lasă compoziția la temperat, apoi se întinde peste aluatul fraged, de asemeni temperat.

Se decorează cu frișcă și ornamentele multicolore și se dă prăjitura la rece pentru 1-2 ore, înainte de a se porționa.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe