Deserturi

Deserturi

Prăjitura cu aluat fraged și mere caramelizate

- ingrediente -

  •   Pentru aluat
  • 600 gr făină
  • 2 ouă
  • 300 gr unt
  • 200 gr smântână
  • 450 gr zahăr
  • 1 plic praf de copt
  • esența vanilie
  • 1 praf sare
  • Pentru umplutură
  • 2 kg mere
  • 150 gr zahăr
  • 50 gr unt

- mod de preparare -

 Untul se amestecă cu un praf de sare, zahărul, smântâna, ouăle și făina cernută cu praful de copt. Se frământă un aluat destul de dens care se dă la rece până pregătim umplutura.

Merele se curăță de coajă, se dau pe răzătoare și se scurg de suc.

Se caramelizează 150 gr zahăr și se adaugă 50 gr unt. Când compoziția a devenit aurie, se adaugă merele rase și bine scurse. Se lasă pe foc să scadă din sucul lăsat. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească bine.

Aluatul se întinde în două foi egale.

Se așază prima foaie de aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se înțeapă din loc în loc aluatul cu ajutorul unei furculițe.  Se presară peste foaia de aluat scorțișoară, din belșug. Se toarnă compoziția de mere caramel, răcită, se așază deasupra cea de-a două foaie de aluat și se înțeapă ușor. Se dă totul la cuptor, la 180 grade, timp de aproximativ 40 minute, cât să iasă frumos rumenită.

Se scoate, se lasă la temperat, se pudrează cu zahăr vanilat și se porționează.

Să vă fie de folos!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest