Deserturi

Deserturi

Prăjitura cu blat din checuri și creme de vanilie și ciocolată

+2 click pentru
galerie

- ingrediente -

  Pentu că ne plac checurile, dar și crema de ciocolată și crema de vanilie, le-am combinat într-o delicioasă și aspectuoasă rețetă: Prăjitura cu blat din checuri și creme de vanilie și ciocolată. 

Iată ce ne trebuie pentru rețeta  Prăjitura cu blat din checuri și creme de vanilie și ciocolată:

  • Pentru 2 checuri:
  • 6 ouă + 4 albușuri
  • 10 linguri zahăr
  • 10 linguri făină
  • 10 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 2 lingurițe esență de rom
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • puțină sare
  • Pentru crema de ciocolată:
  • 400 gr ciocolată cu lapte
  • 500 ml smântână dulce
  • 200 gr unt
  • 2 lingurițe esență de rom
  • Pentru crema de vanilie:
  • 500 ml lapte dulce
  • 4 gălbenușuri
  • 5 linguri zahăr vanilat
  • 2 linguri amidon
  • 200 gr unt
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • Pentru decor:
  • turtă dulce
  • bezele
  • topping de ciocolată amăruie

- mod de preparare -

  Se prepară două checuri: unul alb și unul cu cacao.
Se separă albușurile de gălbenușuri. ( 4 gălbenușuri se dau deoparte pentru a fi folosite la cremă).
Albușurile se mixează spumă cu un praf de sare, apoi, se adaugă zahărul, treptat și se mixează până se obține o bezea fermă.
Se încorporează gălbenușurile amestecate cu un praf de sare și uleiul, apoi 8 linguri din făina cernută. Se împarte compoziția în două. Într-o parte se adaugă cele două linguri de cacao și esența de rom, iar în cealaltă parte, 2 linguri de făină și esența de vanilie.
Cele două compoziții se pun în formele de chec și se coc la 175 de grade, în cuptorul preîncălzit, pentru 35-40 de minute.
Pentru crema de ciocolată, se încălzește smântâna și se adaugă ciocolata ruptă în ea. Se amestecă până se topește, se adaugă esența de rom și se lasă la răcit, apoi se spumează împreună cu untul.
Pentru crema de vanilie, se mixează gălbenușurile cu un praf de sare și zahărul, se adaugă amidonul și se diluează cu puțin lapte rece.
Se fierbe compoziția pe baie de aburi și se adaugă, treptat, restul de lapte fierbinte. Se amestecă până capătă textura unei budinci, se adaugă esența, apoi se lasă la răcit.
Când este rece, se spumează împreună cu untul moale.
Checurile se taie felii groase de 1 cm.
Se așază un rând din feliile de chec, în formă de șah, iar peste ele se întinde crema de vanilie.Peste cremă se așază un alt rând din feliile de chec, apoi crema de ciocolată și se decorează cu bezele și turtă dulce.
Când se porționează, se servește garnisită cu topping de ciocolată amăruie.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe