Deserturi

Deserturi

Prăjitura cu compot de piersici în aluat

- ingrediente -

  •  6 ouă
  • 250 g compot de piersici
  • 150 ml ulei
  • 150 g zahăr
  • 1 plic praf de copt
  • 450 g făină
  • 1 praf de sare

- mod de preparare -

 Se freacă gălbenușurile cu puțină sare și jumătate din zahăr până devin spumoase.
Se adaugă uleiul și compotul de piersici trecut prin blender, apoi prin sită.
Se amestecă făina cu praful de copt și se adaugă în compoziția de mai sus.
Albușurile se mixează spumă cu restul de zahăr și se încorporează ușor în compoziția de prăjitură cu compot de piersici în aluat.
Se tapetează o tavă de 25/25 cm cu hârtie de copt și se întinde compoziția omogenizată în ea.
Se coace delicioasa prăjitură cu compot de piersici în aluat pentru 40 de minute, la 180 de grade, sau până se rumenește bine, iar scobitoarea iese uscată la test.
Se lasă să se tempereze în tavă, apoi se porționează.
Se poate pudra cu zahăr.

Poate vă inspiră și încercați și acest Pandişpan cu suc de portocale, sau acest Pandișpan cu mandarine și glazură de zahăr cu sirop de citrice!

Sunt delicioase toate!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest