Deserturi

Deserturi

Prăjitură cu foi fragede și cremă de nuci

- ingrediente -

Pentru iubitorii deserturilor cu multă nucă, o delicioasă  prăjitură cu foi fragede și cremă de nuci, ușor de preparat, cu ingrediente la îndemâna oricui.

  • Pentru aluat fraged:
  • 3 ouă + 1 gălbenuș
  • 700 gr făină
  • 250 gr unt cu 82% grăsime
  • 200 gr mascarpone
  • 250 gr zahăr
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru cremă:
  • 500 gr nucă măcinată
  • 250-300 ml lapte
  • 150-200 gr zahăr brun
  • un praf de sare
  • zahăr pudră pentru decor

- mod de preparare -


Mod de preparare pentru rețeta de prăjitură cu foi fragede și cremă de nuci

Pentru prepararea aluatului fraged se amestecă ouăle cu zahărul, se adaugă mascarponele, untul rece, tăiat cuburi și făina cernută cu praful de copt și un praf de sare. Se frământă un aluat ferm care se acoperă și se dă la rece pentru 30 de minute.

Între timp se prepară umplutura de nuci. Se fierbe laptele cu un praf de sare, apoi se adaugă nucile măcinate și se fierb până se hidratează bine, adăugând și zahărul brun, după gust. Se lasă la răcit.

Aluatul fraged se împarte în două. Se întinde prima parte de aluat în tava tapetată cu hârtie de copt, se înțeapă din loc în loc, se adaugă umplutura de nuci și se acoperă cu a doua foaie de aluat. Se coace prăjitura cu foi fragede și umplutură de nucă pentru 40 de minute, la 180 de grade.

Se lasă să se tempereze se presară zahăr și se porționează.

Sursa.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe