Deserturi

Deserturi

Prăjitura cu foi fragede și mere

- ingrediente -

Gust bun, cu arome deosebite, aspect plăcut într-o delicioasă prăjitură cu foi fragede și mere. 

  • Pentru aluat( 2 foi):
  • 350-400 g făină
  • 150 g unt(82%)
  • 75 g zahăr
  • 30 g zahăr vanilat
  • 125 g iaurt
  • 2 ouă
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • zeama și coaja de la 1/2 lămâie
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1 vârf cuțit sare
  • Pentru umplutură:
  • 1 kg mere
  • 100 g zahar
  • 30 g zahar vanilat
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 100 g unt
  • 50 g griș

- mod de preparare -

 Pentru aluat, se amestecă untul, ținut la temperatura camerei, cu zahărul, se adaugă ouăle și un praf de sare.

Bicarbonatul se stinge în iaurt și se adaugă peste restul ingredientelor, urmând făina amestecată cu praful de copt.

Aluatul rezultat trebuie să fie unul elastic și nelipicios.

Se lasa aluatul la odihnit 15-20 de minute, apoi se imparte în două.

Se întind două foi pe dosul tăvii( 25/35 cm), unsă cu ulei și tapetată cu făină și se coc pentru 3-4 minute, în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.

Pentru umplutură se spală merele și se dau pe răzătoare, apoi se pun într-un vas, pe foc, împreună cu zahărul.

Se amestecă până se caramelizează uniform, apoi se adaugă grișul și untul tăiat în cuburi.

Se amestecă din nou, pe foc, până la topirea untului, apoi se adaugă scorțișoara și se ridică vasul de pe foc.

Se lasă compoziția să se tempereze, apoi se așază între foile coapte și răcite.

Se așază o greutate peste prăjitură și se dă la rece pentru 5-6 ore.

Este foarte bună servită cu miez de nucă ușor copt.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest