Deserturi

Deserturi

Prăjitură cu foi pe dosul tăvii și budincă de vanilie

- ingrediente -

 Asemanatoare cu Albă ca zăpada, această prăjitură cu foi pe dosul tăvii și budincă de vanilie, dar mult mai simplă.

  • Aluat pentru foi:
  • 1 ou
  • 10 linguri zahăr
  • 10 linguri lapte
  • 8 linguri ulei
  • sare
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 650-700 g făină
  • Budincă de vanilie:
  • 1 l lapte
  • 150 g zahăr
  • 50 g zahăr vanilat
  • 100 g amidon
  • 50 g făină
  • 250 g unt
  • un praf sare
  • 2 lingurițe esență de vanilie

- mod de preparare -

 Pentru aluat, se amestecî mai întâi oul cu puțină sare si zahărul, apoi se adaugă, pe rând: uleiul, esența, laptele și făina amestecată cu praful de copt.

Aluatul rezultat se lasă la odihnit 20 de minute, apoi se întinde în trei foi, care se coc pe dosul unei tăvi de 23/36 cm, pentru 3-4 minute fiecare.

Pentru cremă se amestecă amidonul cu făina și se diluează cu puțin lapte rece.

Restul de lapte se pune la fiert, până începe să clocotească.

Se adaugă sarea, zahărul și zahărul vanilat și se amestecă până când acestea sunt diluate.

Se toarnă, apoi, în fir subțire, amestecul de amidon cu făină și se amestecă intens, până când budinca este îngroșată.

Spre final de fierbere se adaugă și esența.

Se oprește focul și se încorporează în budinca fierbinte, untul tăiat în cuburi, amestecând intens, până la omogenizare.

Budinca se lasă să se tempereze ușor, apoi se întinde călduță între foile coapte pe dosul tăvii.

Se așază o greutate peste prăjitură și se dă la rece până când foile sunt suficient de hidratate ca prăjitura să se poată porționa.

Se pudrează cu zahăr.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest