Deserturi

Deserturi

Prăjitură cu mere şi morcovi

- ingrediente -

  •  250 g de morcovi raşi
  • 250 g de mere rase
  • 200 g zahăr
  • 50 ml ulei
  • sucul de la o portocală
  • 100 ml fanta light
  • 300 g făină
  • un plic praf de copt
  • un plic de garant pentru aluaturi dospite
  • o linguriţă de scorţişoară
  • coajă rasă de lămâie
  • coajă rasă de portocală

- mod de preparare -

 Se rad morcovii, merele, coaja de lămâie şi coaja de portocală.

Într-un vas se amestecă zahărul, uleiul, sucul de portocală şi fanta, până când se topeşte zahărul.

Se adaugă morcovii şi merele rase, se amestecă uşor.

Se amestecă făina cu toate prafurile (garantul, praful de copt şi praful de scorţişoară) şi se adaugă treptat câte o lingură în amestecul de măr şi morcov.

La sfârşit, se adaugă coaja rasă de lămâie şi portocală.

Se pune compoziţia într-o tavă, pe hârtie de copt.

Se coace în cuptorul încins în prealabil, 50 de minute, la foc mediu (150°C).

După ce se răceşte, în tavă, se serveşte pudrată cu zahăr farin.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe