Deserturi

Deserturi

Prăjitură cu morcovi

- ingrediente -

  •   2 ceşti de zahăr
  • 3/4 ceaşcă de ulei
  • 3 ouă
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 3/4 ceaşcă de lapte bătut
  • 2 ceşti de morcov ras
  • 1 ceaşcă fulgi de cocos
  • un ananas ras
  • 2 ceşti de făină
  • 2 plicuri praf de copt
  • 1 linguriţă scorţişoară măcinată
  • 1 1/2 linguriţă de sare
  • 1 ceaşcă de alune tocate sau nuci
  • 1/2 ceaşcă de unt
  • 1 pachet de brânză grasă
  • 4 ceşti de zahăr pudră

- mod de preparare -

 Într-un bol se amestecă zahărul, uleiul, ouăle, 1 pliculeţ de zahăr vanilat şi laptele bătut. Se adaugă morcovii, cocosul, celălalt zahăr vanilat şi ananasul. Separat, într-un castron, se amestecă făina, praful de copt, scorţişoara măcinată şi sarea, apoi uşor se încorporează în amestecul de morcovi.

Se adaugă şi nucile tăiate grosier. Se întinde amestecul într-o tavă termorezistentă. Se coace circa 50 de minute (se probează cu scobitoarea, să se vadă dacă-i coaptă). Se lasă să se răcească. Între timp se amestecă într-un castron untul, brânza, celălalt pliculeţ de vanilie şi zahărul pudră până se obţine o cremă omogenă, mai moale.

Se adaugă peste prăjitură cât încă se află în tavă, apoi se taie în bucăţi potrivite ca mărime.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe