Deserturi

Deserturi

Prăjitura de post cu nuci și gem

- ingrediente -

Ușor de preparat, cu ingrediente puține și la îndemâna oricui, dar și foarte gustoasă prăjitura de post cu nuci și gem!

  • Pentru blat:
  • 250 g gem de caise sau de prune
  • 125 g zahăr
  • 125 ml ulei
  • 125 ml apă minerală carbogazoasă
  • 350 g făină
  • 30 g cacao
  • 100 g nucă măcinată grosier
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/4 linguriță bicarbonat
  • 2 lingurițe esență de rom
  • un praf sare
  • Pentru glazura de ciocolată:
  • 150 g ciocolată neagră(de post)
  • 3 linguri zahăr
  • 2 linguri apă
  • 1 linguriță ulei

- mod de preparare -

 Într-un vas, amestecăm uleiul cu zahărul, apoi adăugăm apa și gemul.
În alt vas, amestecăm făina cu praful de copt ,cacaua și bicarbonatul și le cernem peste celelalte ingrediente.
Omogenizăm aluatul, apoi adăugăm nuca, un praf de sare și esența.
Lăsăm aluatul la odihnit 10-15 minute, timp în care se activează praful de copt și bicarbonatul.
Tapetăm o tavă de 20/25 cu hârtie de copt și întindem aluatul în ea.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit, în prealabil, și coacem prăjitura pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.
Lăsăm apoi prăjitura să se răcească și preparăm glazura.
Topim ciocolata la bain marie, adăugând și apa, uleiul și zahărul și o întindem imediat, peste blatul de prăjitură răcit.
Presărăm miez de nucă deasupra, lăsăm glazura să se întărească, apoi putem porționa prăjitura de post cu nuci și gem.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest