Deserturi

Deserturi

Prăjitura Deliciu, o combinație perfectă de ingrediente care te cucerește instant

+2 click pentru
galerie

- ingrediente -

Prăjitura Deliciu este una dintre cele mai bune prăjituri, după cum au declarat cei ce s-au delectat cu ea.

  •  Blat:
  • 10 albuşuri
  • 12 linguri zahăr
  • 1 linguriţă zeamă de lămâie
  • 3 linguri făină
  • 1 praf de copt
  • 5 linguri pesmet
  • 5 linguri nuca măcinată
  • 1 vârf cuţit sare
  • Crema:
  • 10 gălbenuşuri
  • 10 linguri zahăr
  • 10 linguri lapte
  • un vârf cuţit sare
  • 500 gr frişcă
  • 2 linguriţe zeamă de lămâie
  • În plus:
  • 1 pachet mare biscuiţi Petit Beurre
  • 2 linguriţe cacao
  • 300 gr Finetti
  • 300 ml cafea îndulcită
  • 1 lingură amaretto
  • 300 gr nuca tăiată grosier

- mod de preparare -

 Cele 300 gr nucă tăiată grosier, le împrăştiem în tavă tapetata cu hârtie de copt.
Presăram puţină sare peste albuşuri şi le mixăm spumă,apoi adăugăm, trepta,t zahărul şi zeama de lămâie.
Nuca măcinată o amestecăm bine cu pesmetul, iar făina cu praful de copt.
Peste bezeaua rezultată, adăugăm pe rând: nuca amestecată cu pesmetul şi făină amestecată cu praful de copt, amestecând totul uşor, de sus în jos, cu o spatulă(scoatem mixerul pentru a nu se lasă bezeaua).
Întindem compoziţia rezultată peste nucile din tavă şi o nivelăm.
Dăm tava la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade, în funcţie de rezultatul la testul cu scobitoarea.
Blatul copt îl răsturnăm imediat pe un platou şi îndepărtăm hârtia de copt.
Întindem imediat peste nuca de deasupra blatului, cele 300 gr de finetti şi dăm platoul la rece(dar nu în frigider că este fierbinte).
Fierbem între timp cafeaua, pe care o lăsăm să se răcească şi adăugăm amaretto în ea.
Pentru cremă, presăram puţină sare peste gălbenuşuri şi le frecăm bine.
Adăugăm zahărul, amestecăm bine, apoi adăugăm pe rând cele 10 linguri de lapte rece şi omogenizăm.
Fierbem crema pe baie de aburi, amestecând în ea cu o spatulă de lemn, de preferinţă, până când se va îngroşa că o budincă.
După ce obţinem consistența dorită, dăm crema la rece.
Mixăm frişca până devine fermă, apoi o amestecăm cu crema răcită și zeamă de lămâie, după gust.
Împărţim crema în două şi întindem prima parte peste finetti.
Trecem biscuiţii prin cafea, apoi îi aşezăm peste primul strat de crema şi îi acoperim cu al doilea strat de crema.
Dăm prăjitură la rece câteva ore, apoi o portionam şi o ornăm cu cacao.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest