Deserturi

Deserturi

Prăjitura Katy cunoscută și sub denumirea de Prăjitura cu foaie sfărâmată

+2 click pentru
galerie

- ingrediente -

  •  Aluat pentru 3 foi:
  • 3 gălbenuşuri
  • 3 linguri lapte
  • 150 g zahăr
  • 200 g unt
  • 500 g făină
  • un praf de sare
  • 1/2 linguriţă amoniac stins cu zeamă de lămâie
  • esenţă de vanilie
  • Pentru cremă:
  • 1 foaie sfărâmată
  • 150 ml lapte
  • 150 gr zahăr pudră
  • 150 gr unt
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri gem de caise
  • esenţă de rom
  • Pentru bezea:
  • 3 albuşuri
  • 120 gr zahăr
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 1 vârf linguriţă sare
  • Pentru decor:
  • 50 gr nuca măcinată grosier
  • 50 gr ciocolată rasă

- mod de preparare -

 Pentru aluat, se freacă untul moale, ţinut la temperatura camerei, cu gălbenuşurile, zahărul şi un praf de sare, până se omogenizează, apoi se adaugă laptele, esenţa, amoniacul stins în zeamă de lămâie şi se încorporează făina.
Se lasă aluatul la odihnit 15-20 de minute, apoi se întind, pe rând, 3 foi pe dosul tăvii(23/36 cm) şi se coc pentru 3 minute fiecare, la 180 de grade.
Pentru cremă, se sfărâma cea mai urâtă dintre foi, se rene cacaua peste firimituri, apoi se adaugă pe rând: laptele, esenţa şi gemul, se omogenizează bine și la final se încorporează untul moale, frecat spumă .
Crema se va întinde între cele două foi, iar deasupra se va întinde o bezea preparată din cele 3 albuşuri mixate spumă cu un praf de sare, apoi cu zahărul şi zeama de lămâie.
Se decorează cu nuca şi ciocolată rasă şi se dă prăjitura la rece până se frăgezesc foile ca să se poate porţiona.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest