Deserturi

Deserturi

Prăjitura marmorată

- ingrediente -

Delicioasă și aspectuoasă,  Prăjitura marmorată poate fi preparată la orice ocazie și va fi cu siguranță adorată.

  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linguri ulei
  • 1 vârf linguriță sare
  • 6 linguri făină
  • coajă rasă de la 1/2 lămâie
  • 1 linguriță esență de lămâie
  • 2 linguri cacao
  • 1 linguriță esență de rom

- mod de preparare -

 Începem prin a separa albușurile de gălbenușuri, ca la orice rețetă de pandișpan.
Mixam albușurile cu puțină sare, apoi vom adăuga, treptat, zahărul și mixăm în continuare.
Adăugăm gălbenușurile, uleiul și 4 linguri de făină.
Punem jumătate din compoziție într-un alt vas și adăugăm în ea 2 linguri de cacao și esență de rom, obținând un aluat ca la rețeta de Negresă, iar în cealaltă compoziție, adăugăm coajă rasă de lămâie, esență de lămâie și 2 linguri de făină.
Ungem o tavă de 24/36 cm cu ulei și o tapetăm cu făină, apoi începem să punem compozițiile în el, alternând câte două linguri de compoziție albă și două linguri de compoziție neagră, până la epuizarea ambelor compoziții.

Se coace prăjitura marmorată pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.

Se lasă la temperat, apoi se poate porționa și, opțional, pudra cu zahăr.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe