Deserturi

Deserturi

Prăjiturele sandwich cu aromă intensă de lămâie și căpșuni

- ingrediente -

Ușor de preparat și de mare efect aceste  prăjiturele sandwich cu aromă intensă de lămâie și căpșuni, perfecte pentru porția de desert a familiei!

  • Pentru aluat:
  • 4 ouă medii
  • 5 linguri de zahăr
  • 5 linguri de făina
  • 2 lingurițe esență de lamaie
  • 1 praf sare
  • Pentru sirop
  • 200 ml apă
  • 100 g zahăr
  • o linguriță esență de lămâie
  • Pentru cremă
  • 250 ml frișcă lichidă indulcita
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahăr pudră
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • căpșuni pentru decor

- mod de preparare -

 Mixăm spumă albușurile presărate cu sare. Adăugăm, gălbenușurile, esența, apoi făină cernută și omogenizăm bine compoziția.
Punem compoziția într-o pungă, tăiată la un colț, sau într-un sac de posh și creăm rotocoale cu diametrul de aproximativ 5 cm, în tava tapetată cu hârtie de copt.
Dăm tava la pentru 15 minute, la 175 de grade, sau până se rumenesc ușor.
Pentru sirop, fierbem apa cu zahărul până la topirea acestuia, apoi stingem focul și adăugăm esența.
Pentru cremă, mixăm frășca spumă, iar mascarponele îl mixăm cu zahărul și zeama de lămâie. Amestecăm cele două compoziții.
După ce se răcesc rotocoalele de aluat, le însiropăm și le lipim două câte două cu cremă la mijloc.
Le decorăm cu cremă și deasupra și cu bucăți de căpșuni proaspete.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest