Deserturi

Deserturi

Prăjituri cu cremă de mascarpone și zmeură

- ingrediente -

 Preparate separat, în forme de minichecuri, din blaturi de pandișpan cu sirop de zahăr ars, sunt delicioase și mai de efect aceste Prăjituri cu cremă de mascarpone și zmeură!

  • 6 ouă
  • 150 gr zahăr
  • 125 ml apă
  • 50 ml ulei
  • 1 vârf linguriță de sare
  • 400 gr făină
  • Pentru cremă:
  • 500 gr mascarpone
  • 250 ml frișcă lichidă
  • 150 gr zahăr cu aromă de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 150 gr zmeură, pentru decor
  • frunze de mentă

- mod de preparare -

 Pentru blatul de pandișpan cu sirop de zahăr ars, se pune zahărul la caramelizat, iar când se topește tot, se stinge cu apă. Se lasp la foc mic până se diluează.

Se bat albușurile spumă cu un praf de sare, apoi se toarnă în fir subțire, siropul caramel, fierbinte și se mixează până la omogenizare.

Se adaugă gălbenușurile, uleiul și, la final, făina.

Compoziția pentru prăjituri cu cremă de mascarpone și zmeură se întinde în forme de mini checuri, unse cu ulei și se dau la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 25-30 de minute.

Pentru a prepara crema de mascarpone se mixează frișca lichidă cam pentru 3/4 din cât s-ar mixa dacă s-ar folosi ca atare.

Se adaugă zahărul, un praf de sare și mascarponele și se mixează până rezultă o cremă omogenă.

Crema de mascarpone se întinde deasupra prăjiturilor reci, iar peste ea se așază zmeura și frunze de mentă.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe