Deserturi

Deserturi

Rețeta Cornulețe vieneze cu vanilie - Wiener vanillekipferl

- ingrediente -

Foarte aromate și foarte fragede, delicioasele Cornulețe vieneze cu vanilie - Wiener vanillekipferl, perfecte pentru a fi servite de sărbători!

  • 2 gălbenușuri de ouă medii
  • 250 gr unt cu 82% grăsime
  • 100 gr migdale
  • 50 gr alune
  • 350 gr făină
  • 75 gr zahăr pudră, vanilat
  • 1 vârf linguriță sare
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru pudrat

- mod de preparare -

 Gălbenușurile se amestecă mai întâi cu puțină sare, apoi cu zahărul, migdalele măcinate fin și alunele măcinate fin.

Se adaugă untul rece, tăiat cubulețe și se frământă rapid un aluat ferm, care se acoperă cu folie și se dă la rece pentru 45-50 de minute.

Se modelează, apoi, cornulețe mici sub formă de potcoave care se așază în tavă, pe hârtie de copt.

Se coc pentru 15 minute la 180 de grade.

Se lasă să se tempereze și se pudrează cu zahăr pudră, vanilat.

Se pot păstra în cutii de metal închise, până la două săptămâni.

Vedeți și rețeta Cornulețe fragede cu nucă în aluat, sau rețeta Cornuleţe cu borş.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe