Deserturi

Deserturi

Rețetă de Chec din albușuri cu nucă și scorțișoară

+2 click pentru
galerie

- ingrediente -

 O rețetă specială de Chec din albușuri cu nucă și scorțișoară, pentru atunci când ne rămân albușuri de la diverse maioneze, sau aluaturi.

Este bună de notat pentru perioada sărbătorilor!

  • 6 albușuri
  • 150 gr zahăr 
  • 50 ml ulei
  • 100 gr nuci măcinate fin
  • 100 gr făină
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 vârf de linguriță cu sare

- mod de preparare -

 Lăsăm albușurile la temperatura camerei, presărate cu puțină sare, pentru 15 minute. Se vor mixa mult mai bine și rapid, dacă sunt la temperatura camerei.

Le mixăm, apoi, până obținem o spumă cristalină. Adăugăm, treptat, zahărul și mixăm în continuare până când bezeaua devine fermă. Apoi încorporăm uleiul, dar fără a mai mixa. Amestecăm cu o spatulă, pentru a se menține bezeaua aerată.

Apoi, încorporăm nuca amestecată cu scorțișoara și la final, făina. Amestecăm încet cu mișcări circulare, de jos în sus, până când compoziția este omogenă.

VEDEȚI ȘI :

Tapetăm o tavă clasică de chec cu ulei și făină și întindem compoziția de Chec din albușuri cu nucă și scorțișoară în ea. 

O nivelăm și dăm tava la cuptor pentru 20-25 de minute, la 180 de grade, dar nu uităm săpreîncălzim cuptorul cu 10 minute înainte de a introduce tava.

Lăsăm deliciosul chec din albușuri cu nucă și scorțișoară să se tempereze în tavă, 10-15 minute, apoi îl transferăm pe un grătar de răcire.

Îl feliem rece, după ce îl pudrăm cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe