Deserturi

Deserturi

Rețetă de Cornulețe frăgezite cu vin spumant

- ingrediente -

 Rețetele de cornulețe sunt la mare căutare atât de sărbători, zile aniversare, sau pentru diverse evenimente bisericești. Rețetele de cornulețe sunt variate, iar metodele de frăgezire a cornulețelor, de asemeni, sunt diverse. Una dintre metode este de a folosi vin spumant în compoziția aluatului pentru cornulețe, ca în rețeta de față.

  • 1 ou
  • 500 g făină
  • 25 g drojdie
  • 200 gr unt topit
  • 200 ml vin spumant
  • 50 g zahăr
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • sare
  • 50 g zahăr pudră cu aroma de vanilie
  • 400 g gem de prune sau de caise
  • 100 g nuci pisate
  • scorțișoară

- mod de preparare -

Se amestecă drojdia cu zahărul până se lichefiază și se pune la mijlocul făinii cernute, în prealabil.
Se adaugă 1 ou, amestecat cu untul topit și temperat, vinul apumant, esența, un praf de sare şi se amestecă adăugând și făina.
Se frământă aluatul pentru cornulețe frăgezite cu vin spumant, până devine omogen și melipicios.

Aluatul pentru cornulețe fragede se lasă să crească la loc călduţ până îşi dublează volumul.
Se presară făină pe masa și se întinde cu sucitorul o foaie de aluat subțire, care se decupează în forme pătrate sau triunghiulare.
Se pune la baza triunghiurilor o linguriță de gem amestecat cu nuci și scorțișoară și se rulează.


Se aşază cornulețele în tava tapetată cu hârtie de copt, la distanțe de 2 cm, ca să nu se lipească între ele. Se pudrează fierbinţi cu zahăr pudră cu aroma de vanilie.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe