Deserturi

Deserturi

Rețetă de Gogoși americane cu glazură de ciocolată albă și neagră

- ingrediente -

 Perfecte pentru a întâmpina primăvara cu ele și a le dărui în semn de mărțișor, caeste delicioase și vesele gogoși americane cu glazură de ciocolată albă și neagră, cunoscute sub denumirea Donuts.

Pentru aluat:

500 gr făină
20 gr drojdie proaspătă
100 gr zahăr
un praf de sare
125 g unt
2 ouă
200 ml lapte
coaja de la o lămâie
ulei pentru prajit
Pentru glazură:
200 gr ciocolată albă

100 gr ciocolată neagră
coloranți alimentari
ornamente de zahăr sau de ciocolată pentru decor

- mod de preparare -

 Pentru a pregăti aluat de gogoși americane, se amestecă drojdia cu 1 lingură de zahăr, se adaugă 100 ml de apă caldă şi o lingură de făină, se omogenizează și se lasă la loc cald 10-12 minute. Într-un vas, se mixează ouăle cu un praf de sare și restul de zahăr. Se adaugă laptele, coaja şi sucul de lămâie, apoi se adaugă compoziția de drojdie, activată. Se cerne făina deasupra și se încorporează în compoziție. La final untul topit, ușor cald. Se frământă un aluat nu foarte ferm, care se lasă la dospit la loc cald pentru 40-50 de minute.

Apoi, se întinde aluatul pe masa înfăinată, într-o foaie de aproximativ 1 cm. Se decupează gogoşile în forme rotunde, se mai lasă la dospit aproximativ 15 minute, de decupează un cerculeț din interior, apoi se prăjesc în ulei încins, întorcându-le pe ambele părţi.

Pentru glazură, se topesc ciocolatele, separat, la bain marie. Ciocolata albă se împarte în mai multe părți, în funcție de câți coloranți se folosesc și se adaugă câte o picătură de colorant. 

Gogoșile calde se trec prin glazurile colorate, apoi se presară peste ele ornamentele multicolore.

Se lasă să se întărească glazura și se pot servi, sau dărui drept mărțișor.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe