Deserturi

Deserturi

Rețetă de linzer cu prune și nuci

- ingrediente -

 Rețeta Linzer cu prune și nuci este inspirată din bucătăria austriacă și reprezintă un desert simplu și delicios, pe care îl adoră orice pofticios.

  • Pentru aluat de linzer:
  • 650-700 g făină
  • 250 g zahăr
  • 250 g unt cu peste 80% grăsime
  • 2 ouă
  • 200 g cremă de smântână, sau mascarpone
  • 3 g sare
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru umplutură:
  • 800 g gem de prune
  • 500 g prune proaspete
  • 100 g nucă
  • zahăr
  • scorțișoară

- mod de preparare -

 Începem prin a pregăti aluat fraged pentru linzer.  Într-un bol, amestecăm făina cu praful de copt, apoi adăugăm ouăle amestecate cu zahărul, crema de smântână și untul rece tăiat în cuburi. Frământăm rapid un aluat compact, pe care îl învelim în folie și îl dăm la rece pentru 30 de minute.

După acest interval, oprim 1/4 din aluat, iar restul îl întindem la baza a două două forme de copt de 24 cm, diametru. Îl înțepăm din loc în loc și întindem pe toată suprafața gem de prune. Peste gem presărăm nuca coaptă la tigaie și așezăm jumătăți de prune cu patrea interioară în sus. Presărăm zahăr și scorțișoară peste ele.

Din aluatul rămas împletim un grilaj pe care îl așezăm deasupra prunelor.

Coacem deliciosul linzer cu prune pentru 40 de minute la 180 de grade. Îl lăsăm să se tempereze, îl pudrăm cu zahăr și îl porționăm. Îl servim cu poftă alături de cei dragi

Sursa

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe