Deserturi

Deserturi

Rețetă de madlene cu scorțișoară

- ingrediente -

 Foarte aromate, delicioase și aspectuoase, aceste madlene cu scorțișoară, pot fi una dintre alegerile ce vor umple platoul cu fursecuri de sărbători.

  • 3 ouă
  • 150 ml lapte
  • 150 gr zahăr
  • 200 gr unt
  • 400 gr făină
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • 1 vârf cuţit sare
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • zahăr pudră cu aromă de scorțișoară, pentru ornat

- mod de preparare -

 Untul tăiat  bucăţele îl punem la topit împreună cu laptele şi sarea, amestecând frecvent pentru omogenizare. Dăm vasul la rece.
Amestecăm ouăle cu zahărul până devin spumoase. Adăugăm compoziția de unt şi laptele și omogenizăm.
Stingem praful de copt în zeamă de lămâie şi îl peste ingredientele din vas.
Amestecăm bine totul şi încorporăm treptat făina amestecată cu scorțișoara.

Lăsăm aluatul pentru madlene cu școrțișoară la odihnit 10 minute, apoi îl turnăm în formele de madlene.
Dăm formele la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade, sau facem testul cu scobitoarea.
Le lăsăm să se tempereze și le pudrăm cu zahăr.
Spor și poftă bună!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe