Deserturi

Deserturi

Rețetă de Negresă cu aromă intensă de cafea

- ingrediente -

 Prăjitura Negresă este una dintre favoritele tuturor, iar Rețetele de Negresă pot fi diversificate prin aromele adăugate, dar și prin alte adaosuri de ingrediente: nuci, fructe, etc. 

Vedeți mai jos o Rețetă de Negresă cu aromă intensă de cafea!

  • Pentru blat de negresă:
  • 6 ouă
  • 125 g zahăr
  • 50 g făină
  • 25 g cacao
  • 50 gr pesmet
  • 50 g nucă măcinată fin
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 praf sare
  • Pentru sirop:
  • 250 ml cafea fiartă, îndulcită

- mod de preparare -

 Pentru blatul de negresă, se separă albușurile de gălbenușuri, ca la orice Rețetă clasică de pandișpan.

Se presară sare peste albușuri și se mixează spumă, apoi se adaugă, treptat, zahărul mixând continuu, până se formează o bezea fermă.

Nuca se macină fin și se amestecă cu pesmetul. Făina se amestecă cu cacaua și praful de copt. 

Se încorporează gălbenușurile în bezeaua de albușuri, apoi mixul de făină cu cacao și praf de copt, cernute deasupra compoziției și la final, nuca amestecată cu pesmetul. Compoziția de blat se întinde uniform în tava( 20/30 cm) tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptorul, preîncălzit în prealabil, la 180 de grade, pentru 30-35 de minute, sau până când scobitoarea iese uscată.

Între timp se prepară o cafea mai tare, dar dulce, la filtru( 3-4 lingurițe cafea + 4 lingurițe zahăr la 300 ml apă). Se lasă cafeaua să se răcescă și se toarnă peste negresa răcită deja.

Negresa cu aromă intensă de cafea se lasă la rece pentru o oră, apoi se poate porționa.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe