Deserturi

Deserturi

Rețetă de papanași tradiționali

- ingrediente -

 Cea mai iubită rețetă de desert, din bucătăria românească, este rețeta de Papanași tradiționali.

  • 500 g brânză proaspătă, de vaci
  • 150 g făină
  • 150 g griș
  • 50 g zahăr
  • 25 g drojdie
  • 100 ml lapte
  • un praf sare
  • coajă rasă de lămâie
  • esență de vanilie
  • Pentru servit:
  • smântână
  • dulceață

- mod de preparare -

Se pune drojdia sfărâmată în lapte cald, se adaugă o lingură de zahăr și una de făină și se amestecă până la omogenizare, apoi lasă la loc cald până își dublează volumul.
Se adaugă, treptat, făina amestecată cu grișul, sarea, esența și coaja de lămâie, apoi se încorporează brânza.
Se amestecă bine, până rezultă un aluat ferm, care se lasă la loc cald, 30 de minute, apoi se împarte în mici sfere.
Se aplatizează sferele puțin și se decupează mijlocul cu un cerc mic, înfăinat.
Din decupaje se formează biluțe de dimensiuni mici.
Se lasă formele de papanași să se odihnească pentru a-și mai mari volumul.
Apoi, se prăjesc în ulei încins și se scot pe prosoape absorbante.
Delicioșii papanași tradiționali se servesc ușor calzi, cu smântână și dulceață, după preferințe.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe