Deserturi

Deserturi

Rețeta lui Vladutz: Funny Cake, un tort delicios

- ingrediente -

  •  400 gr biscuiți cu ovăz 
  •  150 gr unt 
  •  150 gr nuci pecan 
  •  400 gr cremă de brânză 
  •  250 gr mascarpone 
  •  100 gr zahăr pudră 
  •  coajă de lămâie 
  •  4-5 mere 
  •  4 albușuri 
  • un praf sare
  •  200 gr zahăr alb tos/ pudra 
  •  zmeură 
  •  zahăr vanilat 

- mod de preparare -

  Biscuiții se mărunțesc cu ajutorul unui sucitor sau la robot. 

 Nucile pecan se mărunțesc grosier ca să își păstreze textura crocantă, apoi se adaugă peste pesmetul de biscuiți. Se adaugă untul topit și se amestecă până se obține o compoziție densă, nisipoasă. 
 Se pregătește o formă de copt rotundă, preferabil cu inel detașabil. Se întinde în strat egal compoziția de biscuiți și se dă la rece. 
 Crema de brânză se spumează cu brânza mascarpone, se adaugă zahărul, coaja de lămâie. Compoziția de întinde peste baza de biscuiți. Se dă din nou la rece. 
 Separat, se caramelizează puțin zahăr. Merele se curăță și se taie cubulețe, apoi se adaugă în caramel. Se lasă câteva minute, apoi se dau deoparte și se lasă la temperat. Nu trebuie pătrunse prea mult ca să își păstreze forma. După ce s-au răcit, se așază peste stratul de cremă de brânză. 
 Se pregătește bezeaua. Se mixează bine albușurile cu un praf de sare, apoi se adaugă treptat zahărul și se mixează până se încorporează întreagă cantitate. Bezeaua obținută se întinde peste stratul de mere, se caramelizează ușor cu ajutorul unui arzător și se decorează cu zmeură, nuci pecan și cubulețe de măr. 
 Este un desert absolut delicios, ușor de preparat. 
 Să vă fie de folos! 
Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe