Deserturi

Deserturi

Rețeta lui Vladutz: Marica

- ingrediente -

  • Aluat de muffins din:
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 150 g unt moale
  • 150 ml lapte 
  • 300-350 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • putin bicarbonat  de sodiu
  • 150 g afine
  • 150 g zmeura
  • Crema de vanilie din:
  • 6 galbenusuri
  • 1 l lapte
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 500 g mascarpone
  • 100 g zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata
  • 200 g smantana dulce
  • 50 g unt
  • 2 lingurite esenta de rom

- mod de preparare -

Amestecam intr-un vas toate ingredientele uscate: faina cernuta impreuna cu praful de copt si bicarbonatul, zaharul si putina sare.

In alt vas amestecam celelalte ingrediente: untul moale, ouale, laptele, esenta de vanilie, apoi le adaugam peste ingredientele uscate si amestecam bine totul.

Adaugam si fructele, amestecandu-le usor in aluat, sa nu se lase toate in jos.

Tapetam o tava de 35/40 cm cu hartie de copt si adaugam aluatul in ea.

Coacem prajitura in cuptorul preincalzit, la 180 de grade pentru 35-40 de minute.

Pentru crema de vanilie, amestecam galbenusurile cu putina sare, cele 6 linguri de zahar si faina, apoi diluam amestecul cu putin lapte rece.

Turnam amestecul in fir subtire peste restul de lapte fierbinte, omogenizam si fierbem crema pana cand da in doua-trei clocote, apoi adaugam esenta si lasam crema sa se raceasca.

Mixam mascarponele cu zaharul pudra si il adaugam la crema racita, obtinand o crema spumoasa si consistenta.

Peste blatul racit, intindem crema si dam prajitura la rece.

Dupa ce se raceste bine si crema este usor intarita, preparam glazura.

Rupem ciocolata in bucati pe care le adaugam in vasul cu frisca lichida si o topim la bain-marie, iar la final adaugam untul pentru a obtine o glazura lucioasa.

Intindem imediat glazura peste crema si dam din nou prajitura la rece pana cand se intareste glazura.

Prajitura Marica se poate orna cu fructe: afine si zmeura, pe care avem grija sa le dam deoparte cand preparam blatul.

Vladutz s-a intrecut pe sine si o parte din prajitura a ornat-o cu o bezea cu nuca pe care o preparase anterior, ceea ce nu ne opreste nici pe noi sa procedam asa.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe