Deserturi

Deserturi

Rețeta lui Vlădutz: Prăjitura Murra

+3 click pentru
galerie

- ingrediente -

  • aluat de foietaj pentru cremsnit(2 foi)
  • 500 g mure
  • 500 g afine
  • 500 g zmeura
  • 2 linguri zahar
  • 300 ml frisca lichida
  • 300 g ciocolata amaruie
  • Crema de vanilie din:
  • 6 galbenusuri
  • 1 l lapte
  • 120 g faina
  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • sare
  • esenta de vanilie
  • 2-3 plicuri zahar vanilat

- mod de preparare -

 Foile fiind deja preparate, nu ne ramane decat sa ne ocupam de crema si restul ingredientelor.

Pentru crema de vanilie, se pune laptele la fiert cu 2-3 linguri de zahar si un varf de cutit cu sare.

Galbenusurile se amesteca bine cu restul de zahar, apoi se adauga faina, se omogenizeaza si se dilueaza cu putin lapte rece, 2-3 linguri, apoi se adauga treptat, laptele fierbinte, amestecand continuu pentru a se omogeniza.

Se pune vasul pe foc si se fierbe crema amestecand continuu in ea, pana cand clocoteste de 2-3 ori.

Se ia vasul de pe foc, se adauga esenta(2-3 lingurite) si se lasa crema sa se raceasca, acoperita cu o folie sa nu prinda crusta.

Cand este rece, se mixeaza untul cu zaharul vanilat, apoi se incorporeaza treptat in crema.

Intre timp se prepara si un piure din zmeura si doua linguri de zahar, la foc incet, pana cand scade usor, apoi se da la rece.

Frisca se pune intr-un vas, pe foc, iar cand incepe sa fiarba se adauga ciocolata amaruie, rupta in bucati si se amesteca continuu pana cand devine o pasta omogena si lucioasa.

Se intinde crema peste prima foaie de cremsnit, se aseaza afinele deasupra cremei, apoi se marmoreaza cu piureul de zmeura, dar si cu ciocolata, se aseaza cealalta foaie de cremsnit deasupra, se preseaza usor si se decoreaza cu crema, ciocolata si multe mure.

Se lasa la rece 2 ore, apoi se poate portiona.

Ornam prajitura cu mure, atat pe deasupra cat si pe marginile cremei de vanilie, de aici si denumirea de murra.

Vladutz ne da un pont bun pentru portionarea prajiturii si anume, sa folosim un cutit cu dinti zimtati si sa aplicam metoda fierastraului, fara a presa prea mult pe prajitura.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe