Deserturi

Deserturi

Rețeta lui Vlădutz: Visul fructelor cu căpșuni

- ingrediente -

  • Blat de pandispan
  • 8 oua
  • 10 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 7 linguri unt topit
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 varf cutit sare
  • 1 plic praf de copt
  • 500 g capsuni
  • Crema de vanilie
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 l lapte
  • 200 g mascarpone/unt
  • 1 sticluta mica, esenta de vanilie
  • Decor
  • 500 g capsuni
  • visine din compot
  • Jeleu de visine
  • sucul de la un compot de visine(800 ml)
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura amidon

- mod de preparare -

 Blat de pandispan

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza spuma cu putina sare, apoi se adauga, treptat, zaharul. Se obtine o bezea ferma.

Galbenusurile se freaca bine cu putina sare, pentru a-si intensifica culoarea, apoi se picura, ca la maioneza, untul topit si uleiul.

Se amesteca bezeaua cu galbenusurile si se incorporeaza faina cernuta impreuna cu praful de copt.

In 1/3 din compozitia de blat se adauga 1 lingura de cacao.

Se tapeteaza tava de la aragaz(28/40 cm) cu hartie de copt si se intinde blatul simplu de pandispan, apoi se marmoreaza cu blatul amestecat cu cacao.

Se infig capsuni din loc in loc si se da tava la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade.

Crema de vanilie

Se freaca galbenusurile cu putina sare si zaharul, apoi se dilueaza cu putin lapte rece si se adauga faina.

Restul de lapte se adauga fierbinte, se omogenizeaza crema si se fierbe pana cand clocoteste de doua, trei ori.

Se lasa sa se tempereze usor, apoi se amesteca cu mascarponele si esenta de vanilie si se intinde calda peste blatul de pandispan racit.

Deasupra se orneaza cu capsuni si visinile din compot, scurse bine.

Se lasa prajitura la rece.

Jeleu de visine.

In sucul de la compot se adauga una sau doua linguri de zahar, dupa gust si se pune pe foc pana cand incepe sa fiarba. 

Se adauga amidonul, se amesteca bine si se lasa pe foc pana cand se ingroasa usor, apoi se toarna fierbinte peste prajitura.

Se da din nou prajitura la rece pana cand jeleul este usor intarit.

Sfaturile lui Vladutz:

Ingredientele pentru blatul de pandispan, trebuiesc aduse la temperatura camerei cu cel putin o ora inainte de preparare.

Fructele care se adauga in blatul de pandispan, trebuiesc trecute mai intai prin zahar pudra si faina, pentru a nu se lasa la baza blatului, in timpul tratamentului termic.

Sa va fie de folos!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe