Deserturi

Deserturi

Rețetă simplă de pască fără aluat cu stafide

- ingrediente -

Una dintre rețetele preparate de sărbătorile pacale, pe lângă rețeta de cozonac, este rețeta tradițională de pască. Iar la mare căutare este rețeta de pască fără aluat, mai simplă și mai rapid de preparat.

  • 800 gr brânză dulce, de vaci
  • 400 gr smântână cu 15-20 % grăsime
  • 200 gr unt
  • 6-7 ouă
  • 6-7 linguri făină
  • 200 gr zahăr
  • coaja și zeama de la 1 lămâie
  • 200 gr stafide
  • 1 lingură rom
  • 1 păstaie de vanilie

- mod de preparare -

 Pentru început, separăm albușurile de gălbenușuri. Albușurile trebuie să stea la temperatura camerei 15-20 de minute, pentru a se mixa mai bine.

Stafidele se pun la hidratat în apă caldă cât să fie acoperite și 1 lingură de rom.

Gălbenușurile se presară cu puțină sare, pentru a li se intensifica culoarea și se amestecă până se omogenizează. Se adaugă untul topit, apoi smântâna, stafidele, hidratate și bine scurse și făina.

Vedeți și Rețeta de Pască tradițională cu aluat de cozonac și umplutură de brânză

Se presară sare peste albușuri și se bat spumă, apoi se adaugă, treptat, zahărul și se mixează până rezultă o bezea fermă.

Bezeaua de albușuri se încorporează ușor în compoziția de pască fără aluat, apoi se adaugă coaja și zeama de lămâie, dar și esența de vanilie.

Se unge o formă de copt de 26-28 cm cu unt și se presară cu făină, apoi se întinde compoziția de pască fără aluat cu stafide în ea.

Mai vedeți și Rețeta de pască și cozonac de Paște

Pasca fără aluat cu stafide se coace pentru 40-45 de minute la 180 de grade, în cuptorul preîncălzit.

Se lasă să se răcească bine în forma de copt, apoi se scoate pe platou și se pudrează cu zahăr cu aromă de vanilie.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe