Deserturi

Deserturi

Rulouri cu cremă de vanilie

- ingrediente -

  •  Pentru aluat:
  • 250 g unt( 82%)
  • 20 g zahăr
  • 2 oua
  • 10 g praf de copt
  • 1 varf linguriță bicarbonat
  • 1 lingură oțet
  • 250 ml lapte
  • 500 g făină
  • esență de vanilie
  • sare
  • Pentru cremă:
  • 1500 ml lapte
  • 4 ouă
  • 150 g zahăr
  • 30 g zahăr vanilat
  • 250 g făină
  • 25 g amidon
  • 400 g unt
  • esență de vanilie.

- mod de preparare -

 Se freacă untul moale cu zahărul, se adaugă, pe rând, ouăle și un praf de sare, esența, bicarbonatul stins în oțet, laptele și la final făina amestecată cu praful de copt.
Va rezulta un aluat nelipicios, ușor elastic, pe care îl vom lăsa la odihnit 20-30 de minute.
Se întinde aluatul în foaie subțire, pe masa înfăinată și se taie în fâșii de 2 cm lățime, care se vor rula pe formele speciale pentru rulouri, unse în prealabil cu puțin ulei.
Se așază în tava tapetată cu hârtie de copt și se coc pentru 35-40 de minute la 180 de grade, întorcându-le pe parcurs, de pe o parte pe cealaltă.
Pentru cremă se amestecă galbenusurile cu 3 linguri de zahăr, apoi se adaugă puțin lapte rece și făina amestecată cu amidonul.
Restul de lapte se va pune fierbinte, amestecând intens pentru omogenizarea compoziției.
Se fierbe crema amestecând continuu, până se îngroașă, apoi se ridică de pe foc, se adaugă untul și esența și se dă la rece.
Albușurile se mixează cu puțină sare, apoi cu restul de zahăr și se încorporează in crema răcită.
Va rezulta o cremă mai aerată, însă adăugarea albușurilor în cremă este opțională.
Le puteți folosi la altă prăjitură.
Cu ajutorul unui posh se vor umple rulourile cu această cremă și se pudrează cu zahăr.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe