Deserturi

Deserturi

Rulouri de post vanilate și umplute cu mere

- ingrediente -

 Perfecte în zilele de post când poftești la ceva dulce, aceste rulouri de post vanilate și umplute cu mere!

  • Pentru aluat:
  • 100 ml ulei
  • 150 ml lapte de cocos, de orez, sau de soia
  • 450 g făină
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriță praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • Pentru umplutură:
  • 750 g mere rase
  • 75 g zahăr vanilat
  • 50 g amidon sau griș
  • 1/2 linguriță scorțișoară

- mod de preparare -

 Preparăm, mai întâi, umplutura de mere.
Curățăm merele de cotoare și le dăm pe răzătoarea mare, apoi le amestecăm cu zahărul și scorțișoara.
Le punem la caramelizat, până se formează sirop, apoi le dăm la rece.
Când sunt bine răcite, în funcție de cât sirop s-a format, adăugăm griș sau amidon.
Pentru aluat, cernem făina într-un bol încăpător și o amestecăm cu sarea, zahărul și praful de copt.
Apoi turnăm, treptat și alternaiv, laptele de cocos și uleiul.
Frământăm un aluat ușor moale, dar nelipicios, mai întâi în vas, apoi pe masa de lucru înfăinată.
Lăsăm aluatul la dospit 15 minute, timp în care își dublează volumul.
Împărțim aluatul în două părți, la fel și umplutura de mere.
Întindem aluatul în două foi de 2 cm grosime și întindem umplutura peste ele.
Le rulăm, nu foarte strâns și le transferăm într-o formă de copt rotundă, de 24 cm, tapetată cu hârtie de copt.
Coacem rulourile cu mere, pentru 30-35 de minute, la 180 de grade, sau până când sunt bine rumenite.
Le servim pudrate cu zahăr vanilat.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest