Deserturi

Deserturi

Ștrudel cu caise

- ingrediente -

 Cu gust dulce-acrișor, un ștrudel cu caise poate fi desertul favorit de vară, pentru că se prepară rapid și ușor!

Simplă, ușoară și delicioasă este și această Plăcintă cu brânză și caise, dar și ceată Negresă cu caise, este foarte gustoasă și aspectuoasă!

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 1 kg caise fără sâmburi
  • 100 g zahăr
  • 50 g zahăr vanilat
  • 1 lingură amidon sau griș
  • zahăr pudră pentru decor

- mod de preparare -

 Se lasă aluatul foietaj la dezghețat.

Caisele se amestecă cu zahărul și amidonul și se lasă la odihnit până când se dezgheață aluatul

Apoi se așază compoziția de caise la capetele foilor de aluat și se rulează. Se crestează aluatul din loc în loc.

Se așază ștrudelele în tava tapetată cu hârtie de copt și se dau la cuptor pentru 35 de minute, sau până când aluatul este rumenit.

Se servește deliciosul ștrudel cu caise pudrat cu zahăr.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest