Deserturi

Deserturi

Tartă cu brânză și vișine

- ingrediente -

 Tarta cu brânză și vișine este un desert ideal de vară, cu vișine proaspete, dar se poate prepara și în sezonul rece, cu vișine din compot.

  • Pentru aluat:
  • 200 gr unt
  • 1 ou
  • 1 lingură zahăr
  • 1/2 linguriţă sare
  • 300-325 gr făină
  • Pentru umplutură:
  • 400 gr brânză de vaci, proaspătă
  • 100 g zahăr
  • 50 g zahăr vanilat
  • un praf de sare
  • 2 ouă + 1 albuș
  • 2 linguri smântână
  • 2 linguri gris
  • 2 linguriţe esenţă de vanilie
  • 200 gr vişine
  • 1 gălbenuș pentru uns

- mod de preparare -

 Peste vișinele fără sâmburi se presară zahărul vanilat și se lasă așa până se pregătesc celelalte ingrediente.
Pentru aluat, se taie untul rece cuburi, se presară peste el sarea și zahărul, apoi se adaugă oul si făina șise frământă cu ajutorul degetelor un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios, care se învelește în folie și se dă la rece pentru 20 de minute.
Pentru umplutură, se amestecă brânza cu restul ingredientelor până se obține o compoziție omogenă.
Se întinde 2/3 din aluat în forma de tartă unsă cu unt, îmbrăcând și pereții laterali, se așază compoziția de brânză și se înfig vișinile din loc în loc, bine scurse, iar deasupra se acoperă cu un grilaj din restul de aluat.
Se unge grilajul cu gălbenuș de ou și se coace tarta cu brânză și vișine, pentru 35-40 de minute, șa 180 de grade.
Se servește rece, pudrată cu zahăr.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest