Deserturi

Deserturi

Tartă cu caise și cremă de brânză

- ingrediente -

 Combinația de brânză cu caise este ideală pentru un desert simplu de vară! Să ne răsfățăm, așadar, cu o delicioasă Tartă cu caise și cremă de brânză!

  • Pentru aluat:
  • 200 gr unt
  • 1 ou
  • 1 lingură zahăr
  • 1/2 linguriţă sare
  • 300-325 gr făină
  • Pentru umplutură:
  • 400 gr brânză de vaci, proaspătă
  • 100 g zahăr
  • 50 g zahăr vanilat
  • un praf de sare
  • 2 ouă 
  • 2 linguri smântână
  • 2 linguri gris
  • 2 linguriţe esenţă de vanilie
  • 10-12 caise

- mod de preparare -

Spălăm caisele, le îndepărtăm sâmburii și le feliem în jumătăți. Apoi presărăm zahărul vanilat și le lăsăm așa până se pregătesc celelalte ingrediente.

Pentru aluat de tartă, se cerne făina, se amestecă cu sarea și zahărul, apoi cu untul rece tăiat în cuburi și  oul.

Se frământă cu ajutorul degetelor un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios, care se împachetează în folie și se dă la rece pentru 20 de minute.

Vedeți și Rețeta Tartă cu zmeură și mentă!

Pentru crema de brânză, se amestecă brânza cu restul ingredientelor până se obține o compoziție omogenă. Se adaugă și sferturile de caise, dar se mai opresc câteva jumătăți și pentru deasupra.

Se întinde aluatul în forma de tartă unsă cu unt, îmbrăcând și pereții laterali, se toarnă compoziția de brânză cu caise și se mai așază câteva jumătăți pe deasupra.

Vedeți și Rețeta Minitarte cu cremă de vanilie și căpșuni!

Coacem tarta cu caise și brânză pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.


Se servește rece, pudrată cu zahăr.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe