Deserturi

Deserturi

Tartă cu dovleac simplă și gustoasă, intens aromată și plăcut colorată, un deliciu culinar pentru familia toată

- ingrediente -

 Aroma şi dulceaţa discretă fac din dovleac un ingredient perfect pentru a fi inclus în deserturi, iar această tartă cu dovleac simplă și gustoasă, intens aromată și plăcut colorată, va fi un adevărat deliciu culinar pentru familia toată.

  • Pentru aluat:
  • 150 g unt
  • 150 ml ulei
  • 30 g zahăr
  • 20 g zahăr vanilat
  • un praf sare
  • un vârf linguriță bicarbonat
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • 150 ml apă minerală
  • 500 g făină
  • esență de vanilie
  • Pentru umplutură:
  • 750 g dovleac plăcintar
  • 50 g zahăr
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • 20 g zahăr vanilat
  • 2 linguri amidon
  • 2 lingurițe zeamă de lămâie

- mod de preparare -

 Dovleacul, curățat de coajă și semințe, se dă pe răzătoare și se stropește imediat cu zeamă de lămâie.

Se pune la foc împreună cu zahărul, amestecând intens, apoi, când se formează puțin sirop, se adaugă amidonul și se mai lasă pe foc 2-3 minute.

Se adaugă și scorțișoara și se lasă la răcit.

Între timp se pregătește aluatul.

Se freacă untul cu zahărul, se adaugă pe rând: uleiul, apa minerală, sarea, bicarbonatul stins în zeamă de lămâie și făina.

Aluatul obținut se împachetează în folie și se dă la rece până se răcește compoziția de dovleac.

Se împarte apioi în două părți nu chiar egale.

Partea mai mare se întinde în forma de tartă și se înțeapă din loc în loc cu o furculiță.

Peste ea se va îbtinde umplutura, iar deasupra cealaltă foaie care se poate prelucra după propria imaginație.

Tarta se coace pentru 30-35 de minute la 180 de grade.

Se servește pudrată cu zahăr.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest