Deserturi

Deserturi

Tartă cu fructe de pădure și blat de biscuiți

+2 click pentru
galerie

- ingrediente -

Este o tartă simplă, gustoasă și răcoroasă, perfectă pentru o zi călduroasă de vară.

  •  300 g biscuiți populari
  • 250 g fructe de pădure
  • 200 g  unt
  • 250 ml lapte
  • 30 g zahăr
  • 50 g zahăr vanilat
  • un praf sare
  • 500 mL frisca lichida, îndulcită
  • 1 plic gelatină(10 g)

- mod de preparare -

Se pregătesc mai întâi fructele, peste care se presară zahărul vanilat și se dau la rece. 

Se sfărâmă biscuiții într-un bol și se adaugă peste ei, laătele fierbinte în care s-au topit untul și 3 linguri de zahăr.

Se omogenizează bine compoziția de biscuiți și se îmbracă cu ea, baza și pereții unei forme de tartă.

Se rumenește la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade, apoi se lasă la răcit.

Se scot fructele de la rece și se scurg de siropul lăsat.

Se hidratează gelatina în puțină apă, cât sî fie acoperită.

Se mixează frișca și se amestecă mai întâi cu siropul de la fructe, apoi cu gelatina topită.

Se încorporează ușor fructele și crema rezultată se întinde peste blatul de biscuiți.

Se ornează cu câteva fructe și se dă tarta la frigider pentru câteva ore, până când crema devine fermă.

Este gustoasă și răcoroasă, perfectă pentru o zi călduroasă de vară.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest