Deserturi

Deserturi

Tartă cu mere caramelizate și crumble

- ingrediente -

Dacă ai poftă de un desert simplu și bun, această Tartă cu mere caramelizate și crumble, este chiar ideală.

  •  Pentru aluat fraged:
  • 400 g făină
  • 175 g zahăr
  • 175 g unt rece
  • 10 g praf de copt
  • 1 ou
  • Umplutura: 
  • 4 mere mari, roșii
  • 4 linguri apă
  • 100 g zahăr
  • scorțișoară
  • 175 g unt rece
  • 100 g zahăr pudră, pentru pudrat

- mod de preparare -

 Pentru umplutură, se pune zahărul la caramelizat, apoi se adaugă apa și selasă să fiarbă până se topește tot zahărul.
Se adaugă merele curățate și tăiate în cuburi, untul tăiat în cuburi și scorțișoara.
Se lasă pe foc, doar până se pătrund ușor merele, apoi se lasă la răcit.
Pentru aluatul fraged se amestecă făina cu praful de copt, apoi cu untul rece, tăiat cubulețe, oul și zaharul.
Va rezulta un aluat sfărâmicios care se împarte în două părți egale.
Se tapetează tava cu hârtie de copt și se întinde prima foaie de aluat.
Se înțeapă din loc în loc cu furculița, apoi se întinde compoziția de mere.
Peste ele se presară crumble din a doua parte de aluat și se coace tarta la 180 de grade, pentru 35-40 de minute.
Se lasă să se răcească ușor, se pudrează cu zahăr și se porționează.

O altă rețetă de tartă delicioasă este și această Tartă cu pere și bezea, sau, de ce nu, această Tartă cu brânză și vișine.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest