Deserturi

Deserturi

Tartă cu pere și bezea

+2 click pentru
galerie

- ingrediente -

  •  Pentru aluat:
  • 3 gălbenușuri
  • 3 linguri zahăr
  • 150 g unt
  • 350 g făină
  • un praf de sare
  • Pentru umplutură:
  • 4 pere mari nu foarte moi
  • 500 ml vin rose
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 50 g zahăr vanilat
  • 50 g zahăr tos
  • Pentru bezea:
  • 3 albușuri
  • 50 g zahăr
  • 20 g zahăr vanilat
  • un praf sare
  • puțină zeamă de lămâie

- mod de preparare -

 Pentru aluat, se freacă gălbenușurile cu sare și zahăr, se adaugă untul rece și făina și se frământă un aluat nisipos, care se dă la rece, acoperit în folie alimentară, pentru 30 de minute.

Între timp se pregătesc perele.

Se decojesc, li se îndepărtează cotoarele și se taie în cuburi.

Se pun la fiert în vinul rose cu zahăr și scorțișoară și se lasă până încep să se pătrundă, apoi se scurg și se lasă să se răcească.

Vinul se fierbe în continuare până se reduce la consistența unui caramel.

Se scoate aluatul de la rece și se îmbracă pereșii și baza unei forme de tarte, de 26-28 cm, cu el.

Se înțeapă din loc în loc, și se coace pentru 20-25 de minute la 180 de grade.

Se lasă să se tempereze ușor, apoi se așază perele la bază și se toarnă sosul peste ele.

Albușurile se bat spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă, treptat, zahărul și o linguriță zeamă de lămâie și se mixează până se obține o bezea fermă.

Se întinde bezeaua peste pere, i se dă o formă dorită și se dă tarta cu pere și bezea la cuptor, pentru 10 minute: 5 minute cu ușa închisă și 5 minute cu ușa întredeschisă, la 175 de grade.

Tarta cu pere și bezea se lasă să se răcească, apoi se poate porționa și servi cu mare poftă.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest