Deserturi

Deserturi

Tartă cu prune și cremă de nuci

+2 click pentru
galerie

- ingrediente -

 Un desert de sezon, dulce-acrișor, cu aromă intensă de scorțișoară.

  • Pentru aluat:
  • 400 gr făină
  • 100 g iaurt
  • 200 g unt
  • 1/2 linguriţă bicarbonat
  • 1 ou
  • 3 linguri zahăr
  • sare
  • Pentru umplutură:
  • 5-600 g prune
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • scorţişoară
  • miez de nuca(jumătăţi)
  • Pentru crema de nuci:
  • 100 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 150 gr nuca măcinată
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • 3 linguri zahăr

- mod de preparare -

 Se scot sâmburii de la prune și în locul lor se pune miez de nucă tăiat în jumătăți, zahăr vanilat și scorțișoară.
Se lasă așa până se pregătețte aluatul.
Pentru aluat, se amestecă oul cu zahărul și un praf de sare, apoi se adaugă untul rece și iaurtul ăn care se dizolvă bicarbonatul și se încorporează, treptat, făina.
Aluatul se acoperă cu fplie și se dă la rece 15 minute.
Pentru crema de nuci se pun într-un vas, pe foc, laptele, zahărul și untul și se lasă până se topește untul, apoi se adaugă nuca măcinată și scorțișoara.
Se ia vasul de pe foc, se amestecă bine compoziția și se lasă la răcit.
În forma de tartă se întinde 3/4 din aluat îmbrăcând și pereții formei, se înțeapă aluatul cu o furculiță, apoi se așază prunele și se acoperă cu crema de nuci.
Deasupra se pune restul de aluat sub formă de grilaj.
Tarta cu prune și cremă de nuci se coace pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.
Se servește rece, pudrată cu zahăr.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest